2015 - 2024

Denna sida uppdateras inte så ofta.

Sidor gällande valpkullar är dock uppdaterade. :-) 

2015-01-27

 Valpar födda!                  2018-01-24

Den som väntar på något gott.....

Tre år sedan sist men nu har en kull med Russkiy Toy-valpar fötts hos Natural Choice. 2 tikar och 2 hanar föddes under tre tidiga morgontimmar.

Mimmi var superduktig och skötte det mesta själv, det enda jag gjorde var att ta av två av navelsträngarna själv, resten skötte hon med den äran. Valparna är precis som sina föräldrar Brown & Tan-färgade, vilka hårlag det är vet vi först om några veckor men jag misstänker att det är 2 av varje. 

 

Fantastiskt fint resultat!     2016-04-10

I Sundsvall tävlade vi under en av de två möjliga dagarna. Olga och Boris skötte sig strålande och båda blev BIR på SDHKs utställning! Boris fick i finalen även den hedrande placeringen som andra bästa junior av samtliga raser som deltog! Jätteskoj! Stort Tack till dagens domare Adam Ostrowski, Polen som dömde både i rasringen och i finalringen. 

Det var 12 långhår och 3 släthår som deltog. Dessutom blev Olgas syster Ottilia tredje bästa tik. Som grädde på moset hade vi även jättetrevligt runt ringen. : - ) 

 

My Dog - Göteborg                    2016-01-10

Fyra dagar tillbringade vi på Mässan i Göteborg. Jag arbetade alla fyra dagarna i SVEDEAS monter och pratade med många glada och intresserade hundägare som var nyfikna på vår hund och kattförsäkring.

På lördagen var Olga och Boris med och tävlade i ringen. Kurt Nilsson var hård som attan med sina omdömmen under bedömningen av tidigare raser och jag misstänkte att vi skulle åka ut så det rykte om det. Men, men...

Olga blev placerad som andra bästa tik med cert efter att domaren gett mycket värdefull muntlig kritik till oss som var kvar i bästa tik-klass. Det som avgjorde var att han tyckte att Olga behövde kroppa på sig och tiken som blev etta hade fantastiska rörelser. Detsamma gällde för Boris som hör och häpna fick excellent med mycket fin kritik och blev bäst placerad hane för dagen. Han höll  inne med ck av samma anledning som med Olga, han behöver kroppa på sig.  

Det är mycket värdefullt för oss uppfödare att få feedback på våra avelshundar och deras avkommor.

Respekt för en domare som så nogsamt dömmer vår ras och är tydlig med sina tankar och delar med sig av dem!

Dagen efter blev resultatet det motsatta. VG för både Olga och Boris.

Upp som en sol, ner som en pannkaka! Vi är vana vid det här laget. : -)

 

Juniorvinnare 2015 både i Sverige och utomlands        2015-12-28

Vår duracellkanin Olga har gjort premiär i officiell utställningsklass. December var en hektisk månad med många roliga resor som gav  många fina minnen och resultat att ta med hem i bagaget.

Först ut var Finland första helgen i december. På lördagen vann hon titeln Helsinki Junior Winner 2015. Och på söndagen kammade hon hem både titeln Finnish Junior Winner 2015 och ett Finskt cert.I Älvsjö på Stockholms Hundmässa  andra helgen i december fick Olga placeringen andra bästa tik i stor konkurrens. Om jag minns rätt deltog 11 släta tikar. Hon fick i och med det titeln Nordisk Junior Vinnare 2015 och ett cert.

Och helgen före jul for vi till Vilnius. Två dagars utställning resulterade i resultatet BOS, bäst i motsatt kön, båda dagarna, vilket gav henne två juniorcert och titeln Lithuanian Junior Champion! Duktig tös, nervöst värre för det var verkligen inga promenadsegrar även om hon var enda släthåriga tiken. Särskilt söndagens domare delade ut priser från hela skalan så inget var givet.

Helt klart godkänd premiärmånad! Så tacksam för denna ljuvliga tös!

 

SRTK inofficiell rasspecial 2015   2015-08-21

I strålande solsken deltog vi i Svenska Russkiy Toy Klubbens inofficiella rasspecial som gick av stapeln på Täby Galopp. Det var andra gången i klubbens historia som det anordnades en dylik tävling, första gången var 2010.

De rasspecialer som anordnas genom Minigruppen varje år har inte möjlighet till priser och egna klasser på så sätt som man kan ha när det är enstaka klubb som är arrangör. Det gjorde att vi denna gång kunde tävla i udda klasser som t ex parklass. Vilket Boris och syster Annjans Toy Galena gjorde med den äran så pass bra att de blev placerade som etta av två par.

De var superduktiga, nyss 6 månader fyllda gick de runt i ringen tillsammans med Galenas matte Marianne Sondell och de stod hur fint som helst. Eh.... så såg det INTE ut när det tränades utanför ringen..... då yrade de mesta åt alla håll och kanter...  ;-)

SRTK inof rasspecial 2015

 

Resultat denna trevliga dag:

Natural Choice Optimistic Olga: BIR-valp 4-6 mån SH, BISS-valp SH, BISS-valp av samtliga slät och långhår

Natural Choice Openhearted Ottilia (ägare: Marianne Sondell): Andra bästa tik-valp 4-6 mån SH med hp

Annjan´s Toy Röd Granat: Andra bästa hanvalp 6-9 mån LH, BISS-valp LH (Domaren gjorde en korsbedömning)

Annjan´s Toy Röd Granat och Annjan´s Toy Galena: Bästa parklass

Domare var Anastasia Pogrebinskaya, Ryssland. Hon är även ordförande för Russkiy Toy Klubben i Ryssland och har varit med i arbetet att ta fram flertal artiklar och skrifter om Russkiy Toy och även delaktig i arbetet med rasstanddarden. På kvällen var vi inbjudna till en föreläsning där Anastasia delgav oss sin syn på rasen. 

 

Stort tack än en gång för alla fina priser, både deltagarpriser och klassvinster!

Och Stort tack till er som jobbat fram denna trevliga tillställning! Superbra jobbat!

 

Ottilia har funnit sig till rätta i Härnösand      2015-08-19

Ottilia flyttade i början av sommaren till Marianne Sondell på kennel Amazing Toy´s. Hon har funnit sig väl tillrätta och det busas hej vilt med Boris syster Galena som också bor där. Full rulle på de små!!

Ottilia 6 månader 150815

Natural Choice Openhearted Ottilia 6 månader

 

Utsällningsdax i Sverige och Danmark       2015-08-18

Vi for på en härlig semesterturné via Askersund ner till Bornholm. Strålande väder hela tiden. Nästan... Blåsigt men som sommarväder känns det helt ok denna blöta och kalla sommar. Hundarna njöt som vanligt av att få vara med och fara runt och hälsa på diverse andra campinggäster. Med ett rejält gäng kompostgaller (28 st) har de nog den största hagen som setts på de campingplatser vi varit på. Kompostgaller ÄR verkligen hundägarens bästa vän!

Leo tog ett svenskt cert och BIR i Askersund för domare Benny Blid.

I Rönne, för domare Sally Burns, Irland tog han på lördagen ett danskt cert och blev BIM, på söndagen fick han excellent av domare Marie Petersen, Danmark. 

Olga blev bästa Baby två gånger och Boris blev bästa Baby på lördagen och bästa Hvalpe på söndagen. Han fyllde 6 månader på söndagen, därav olika klasser.

olga och Boris BIR baby Bornholm 150815 Annjans Toy Röd Granat (Boris) och Natural Choice Optimistic Olga

Bästa Baby Rönne, Bornholm. Domare Sally Burns, Irland

 

Leo och Genevias valpar   2015-07-09

I dag var jag och hälsade på hos Susanne Funestig på Kennel Formsitas. Leos valpar är hur söta som helst. Små och naggande goda! 

Formositas Filly Fjonkan & Frans Fabian juli 2015Formositas Frans Fabian och Filly Fjonkan

 

Olga och Boris har varit på sin första utställning   2015-07-08

 I rejält ösregn på Möklinta inofficiella utställning gjorde Olga och Boris sin debut.Domare var Elisabeth Spillman. 

Boris: Det var väl så DÄR kul att gå i blöta gräset... det var ok innan när matte tränade oss men VARFÖR skulle vi behöva gå in  aldeles själva på en stor plan där alla stod och tittade på oss?? Fattar vi INTE nå av!!! Vi som precis hade blivit varma och torra igen under fleecefilten... Men tydligen tyckte tanten att vi var ok eftersom vi fick var sin rosett. Hon sa att hon var extra förtjust i Olgas huvud så hon fick den rosagula rosetten, tydligen var det lite extra fint med den. Mitt då? Min öron då? Dem hörde jag allt att många andra kommenterade. Så det så! //Boris

Natural Choice Optimistic Olga & Annjans Toy Röd Granat 150708

 

Leo och Cora Lis valpar    2015-07-08

Lindvallarnas Ina Scott Hot Hot Hot        
Lindvallarnas Ina Scott Hot Hot Hot        
Lindvallarnas MacLobell Well Well Well        
Lindvallarnas MacLobell Well Well Well        
         
Lindvallarnas Ego Boy Oj Oj Oj        

1 månad gamla

Natural Choice Charming Cora Li & Natural Choice Legendary Leonard

 

Släkten är värst på look a like!   2015-05-24

Ottilia, Olga o Amanda juni 2015överst till vänster: Ottilia  

överst till höger: kusin Amanda och Ottilia

nederst: syster Lilly, Ottilia och Olga

 

Ottilia väntar på att finna sitt nya rätta hem   2015-05-11

Glad och pigg, inte en sur min så långt ögat kan nå. En dam med schvung i steget och fart i kroppen.Du kanske vill ha en sällskapshund med fart i, eller kanske träna och eventuellt tävla i diverese grenar? Då kan du vara rätt person för Ottilia. 

Ottilia  Ottilia 9 veckor gammal. Öronen står numera fint :-)

 

Ännu en valp har flyttat             2015-04-28

Vackra Odette har flyttat långt norröver, till Luleå. Det blev kärlek vid första ögonkastet från alla håll och kanter när hennes nya familj kom hit och hälsade på. Så även hon fick en flygande start på sitt nya liv precis som Napoleon som också han flög till sitt nya hem. Det gick galant, inte ett pip enligt uppgift. 

Odette och familjen

Odette med sin nya underbara familj,Katja, Jonas och lilla Elton. Hemma väntade storasyskonen med spänning på att få träffa den nya familjemedlemmen. 

 

Odette

Odette fick snabbt det fantastiska namnet Glittra

 

 

 

 

Olga stannar nog här hos oss    2015-04-26

Pigg och glad, fart och fläkt. Dyrkar matte de få stunder hon kan vara stilla. Kan det bli bättre?? 

Olga 9 veckorOlga 9 veckor

 

O-kullen växer och frodas            2015-04-26

De tre damerna utvecklas fint och ser lovande ut när det gäller anatomi och temperament. Säker kan man ju aldrig vara och lova något gör jag aldrig med sådant jag inte kan påverka. Men hoppfull inför framtiden får jag väl lov att vara? ;-)

Natural Choice O-kull 9 veckorOlga, Odette och Ottilia 9 veckor gamla

 

Napoleon har flyttat          2015-04-24

Napoleon har flyttat till sin nya fina familj i Blekinge. De har väntat länge på honom och många bilder har sänts under tiden så att matte och husse har kunnat följa hans äventyr här hos oss. Matte Eva flög upp så snart han var flyttredo för att få hem sin nya guldklimp. Hemma väntade brorsan Viggo som är chihuahua och husse Mats. 

Han har fått ett nytt namn och lyssnar (hoppas jag att han gör...) till namnet TinTin. 

Lycka till med gosekillen! 

Napoleon och matte EvaLycka!

 

Napoleon, värsta charmknutten!     2015-03-20

Hur söt får man vara?

Natural Choice Nordic Napoleon

Napoleon har hittat sin fina familj och är reserverad

 

 

 

Så kan det gå...  :-(                        2015-03-06

Lilla Nelson har gått vidare till de sällare jaktmarkerna. Han utvecklades väldigt sakta och till slut orkade hans lungor inte med. Så tråkigt när det händer, men naturen har sin gång. Napoleon växer rejält och mår mer än prima!

 

Valpar!                                       2015-03-02

Det var länge sedan vi hade valpar i huset, över två år sedan.

Så varför göra det enkelt och bara ha en kull när man kan ha två samtidigt?

Dubbelmys! :-)

 

Siri och Leo fick två långhåriga hanvalpar den 18 februari. Nelson vägde 61 gram och Napoleon 92 gram. 

Esmeralda och Morriz fick tre tikvalpar den 22 februari. De två röda vägde 92 och 132 gram och är troligen släthåriga. Black & tan-tiken vägde 90 gram. 

Båda tikarna skötte valpningarna med bravur vilket känns skönt då valparna ofta är stora i förhållande till tikens storlek. Valparna växer och frodas och ser välmående ut. Bådar gott inför framtiden!

 

En tik släthårig finns till försäljning till rätt hem. 

 

N-kullen Nelson och Napoleon 10 dagar

Natural Choice Noble Nelson och Natural Choice Nordic Napoleon 10 dagar gamla

 

O-kullen, Odette, Ottilia, Olga 7 dagar

Natural Choice Outstanding Odette, Openhearted Ottilia, Optimistic Olga 7 dagar gamla

 

 

 

Vi väntar valpar!                         2015-02-01

Siri och Esmeralda har nu blivit runda om magen :-)

Siri är paras med Leo och Esmeralda med Morriz

 

Är du intresserad av en valp så ring eller maila så berättar jag mer.